Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΒΑΠΤΙΣΗ ΗΛΙΑΣ | ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΜΠΛΕ ΡΙΓΕ & ΚΙΤΡΙΝΟ

Όταν πρωτοσυζητήσαμε για την βάπτιση του γιου της με την Μυρτώ, οι ιδέες ήταν πολλές όπως και οι επιλογές. Θυμάμαι πως φλερτάραμε πολύ με το navy μπλε και με πόσα χρώματα θα μπορούσε να συνδυαστεί..και πόσο σκεφτόμουν πως ο συνδυασμός του με το κίτρινο ακόμη και για ναυτικό θέμα, είναι λαχταριστός!
Και μπορεί να μην ψάχναμε για θέμα..αλλά αυτό ήρθε μόνο του, από τον λαμπρό μικρούλη, που θα βαφτιζόταν Ηλίας.
Όλα τ'άλλα ταίριαξαν σαν κομμάτια σε παζλ.
Ο ήλιος, το ριγέ, το προσκλητήριο, το ύφασμα, η μπομπονιέρα, ακόμη και η αλλαγή της εκκλησίας και του στολισμού.
Δεν ήταν τυχαίο τελικά, μιας και πήρε το όνομα του στον Προφήτη Ηλία στην Πετρούπολη, μία εκκλησία όχι εντυπωσιακή με την πρώτη ματιά, χωρίς πλατιά σκαλιά, αλλά ζεστή ή καλύτερα να πούμε απίστευτα δροσερή, ένα από τα πιο ζεστά απογεύματα στο ξεκίνημα του φθινοπώρου.
Από τις βαπτίσεις που θα μας μείνει αξέχαστη από την απλότητα αλλά και πολυπλοκότητα στην σύνθεση της.




Το προσκλητήριο
Ο στολισμός
Η είσοδος της εκκλησίας βρίσκεται χαμηλότερα από το δρόμο με σκαλιά που κανείς κατεβαίνει και όχι ανεβαίνει όπως συνήθως. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το προαύλιο χώρο στα αριστερά του ναού που είναι στο ίδιο επίπεδο σχεδόν. Επομένως επικεντρωθήκαμε κυρίως στην είσοδο και στα σκαλιά μπήκαν μερικά στοιχεία ακόμη της βάπτισης που θα φαίνονταν καλύτερα όταν θα είχε βραδιάσει μετά το μυστήριο. Υπήρχαν πολλοί ήλιοι και πινελιές κίτρινου με λευκά και navy υφάσματα αλλά και λευκά καφάσια και βέργινες μπάλες. Τα γλαστράκια που αργότερα στόλισαν το μεζεδοπωλείο που έγινε το τραπέζι ήταν γεμάτα αρωματικά φυτά, δυόσμο, βασιλικό και υπέροχο λιβάνι. Ξύλινα λευκά φανάρια ταίριαξαν και με τα ξύλινα λευκά καφάσια στην είσοδο.
Η μπομπονιέρα
Navy ριγέ υφασμάτινα μαντήλια ήταν οι μπομπονιέρες με κίτρινη γκρο κορδέλα και κρεμαστό καρτελάκι με τον ήλιο του προσκλητηρίου να γράφει το όνομα του μικρού. Μέσα φυσικά αγαπημένα crispy κουφέτα Χατζηγιαννάκη, απλή και ανάρπαστη από όλους τους καλεσμένους.
Γλυκές επιλογές και refreshment station
Το κυρίως γλυκό ήταν mini cupcakes σοκολάτας με γέμιση nutella/merenda αλλά και βανίλια με γέμιση lemon curd και κρέμα βανίλια, τα μισά με ήλιους και τα μισά με το μονόγραμμα του μικρού από ζαχαρόπαστα. Για τα μικρά αλλά και...μεγάλα παιδάκια υπήρχαν μπισκότα βανίλια σε σχήμα ήλιου και σοκολάτα τετράγωνα μπλε ριγέ με το μονόγραμμα. Τρεις γυάλες ακόμη είχαν πουράκια, marshmallows μπανάνα και κουφέτα navy bijoux μαύρης σοκολάτας Χατζηγιαννάκη.
Για να δροριστούν οι καλεσμένοι υπήρχε επιλογή από αρωματικό μεταλλικό νερό με λεμόνι και παγωμένο τσάϊ ροδάκινο. Απαραίτητη δόση δροσιάς μιας και το θερμόμετρο ακόμη και το απόγευμα ήταν στα ύψη!

Διοργάνωση MARY'S LAB
Άνθη
Δυόσμος, βασιλικός και λιβάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© Mary's lab
Maira Gall