Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

5 DIY ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΗ

DIY.
Do It Yourself ή αλλιώς Κάντο μόνος σου.
Οι απόψεις για έναν τελείως DIY γάμο μπορεί να διίστανται,
με ζευγάρια που επιλέγουν να επιμεληθούν την παραμικρή λεπτομέρεια για τη μεγάλη μέρα,
έως αυτούς που προτείνουν πως δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.
Τί γίνεται εάν βρίσκεσαι στη μέση; Δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για 400 μπομπονιέρες
και η σωστή συναρμολόγηση μιας στοίβας προσκλητηρίων σου μοιάζει βουνό μετά το γραφείο,
παρ'όλα αυτά θα ήθελες την δική σου προσωπική πινελιά που θα μπορούσες να συμπεριλάβεις
στις ετοιμασίες όμως δεν χρειάζεται να είσαι χειροτέχνης για την υλοποίηση της.
Γίνεται;
Μα φυσικά!


1.ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ (και όχι μόνο)
Βιβλίο ευχών και εναλλακτικό βάζο ευχών
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα βιβλιοδεσίας ούτε άριστα στα καλλιτεχνικά.
Θα βρεις μεγάλη ποικιλία λευκών και ντυμένων βιβλίων και άλμπουμ που μπορείς να διακοσμήσεις
με κορδέλες και στοιχεία από τον στολισμό του σπιτιού που έχεις ήδη προμηθευτεί ή ακόμη και
κομμάτι δαντέλας από το νυφικό σου. Με λίγη υγρή σιλικόνη ή κόλλα στιγμής μπορείς να διακοσμήσεις το εξώφυλλο και γιατί όχι και το εσωτερικό, με ό,τι σας αντιπροσωπεύει σαν ζευγάρι και το πως έχετε φανταστεί τον γάμο σας.
Αν ψάχνεις κάτι πιο απλό που να μην φοβάσαι να κολλήσεις γκλίτερ για πάντα στο νέο σας τραπέζι, οι εναλλακτικές ιδέες για ένα διαφορετικό ευχολόγιο βρίσκονται μπροστά σου.
Για έναν γάμο στη θάλασσα χρησιμοποίησε ένα γυάλινο μπουκάλι και γέμισε το με άμμο, κοχύλια και αστερίες και πρόσφερε μικρά χαρτάκια για να γράψουν την ευχή τους οι καλεσμένοι σου, ένα γυάλινο βάζο με μικρογραφία του προσκλητηρίου σας, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.

THINK OUTSIDE THE BOX: Εάν δεν είστε συμβατικό ζευγάρι, διάλεξε κάτι που θα ήθελες να στολίζει όμορφα το σπίτι ή θα κρατήσεις αναμνηστικά από τον γάμο μαζί. Ένα κάδρο, ένας καμβάς, ένα ξύλινο ή plexiglass κουτί που είδες μπορεί να είναι το δικό σας ευχολόγιο.




2.ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Μαξιλάρι με μονογράμματα, banner λινάτσας σημαιάκια με μονογράμματα, ξύλινα μονογράμματα
Για να διακοσμήσει το τραπέζι ευχών, την εκκλησία ή για την next day φωτογράφηση του γάμου σας, μπορείς να φτιάξεις τα μονογράμματα σας. Θα βρεις ξύλινα και γράμματα από papier mache και φελιζόλ που μπορείς να βάψεις και να διακοσμήσεις με κορδέλες. Με τη βοήθεια της μαμάς ή μιας φίλης που ξέρει να ράβει μπορείς να φτιάξεις ένα διακοσμητικό μαξιλάρι ή ράνερ. Ή τέλος μπορείς να ζωγραφίσεις σε κομμένα σημαιάκια από ύφασμα ή λινάτσα τα αρχικά σας.

3.ΣΤΕΦΑΝΑ
Στέφανα με εκρού δαντέλα, στέφανα με λινάτσα και σατέν ροζ κορδέλα
 και στέφανα με γκρο γκρι κορδέλα και βυσσινί σατέν κορδέλα.



Μπορείς να φτιάξεις τα στέφανα του γάμου από το μηδέν μόνη, όμως μια απλή και εύκολη ιδέα είναι να τα διακοσμήσεις σύμφωνα με τα χρώματα και τα υλικά του γάμου σας. Συνήθως τα στέφανα είναι δεμένα μεταξύ τους με μια απλή λευκή κορδέλα από οργάτζα, μπορείς να τα δέσεις με σατέν κορδέλες στα χρώματα τους γάμου, με σπάγκο ή κορδέλα λινάτσας, με γκρο κορδέλα, δαντέλα ακόμη και ύφασμα ή μετάξι. Θα δείχνουν ακόμη πιο όμορφα στην στεφανοθήκη ή σε κάδρο μετά τον γάμο και θα στολίζουν τον δίσκο στην εκκλησία.

4.ΡΥΖΙ
Ρύζι σε ξύλινο τελαράκι με στρας, ρύζι με αποξηραμένη λεβάντα και τριαντάφυλλο και ρύζι με ροδοπέταλα και καρδιές

Μπορεί να χρωματιστεί, να αρωματιστεί και φυσικά να προσθέσεις αποξηραμένη λεβάντα και τριαντάφυλλο, φρέσκα πέταλα και μικρά ανθάκια αλλά και πούλιες και νιφάδες γκλίτερ.
Απέφυγε την χρυσόσκονη και τα μεγάλα αντικείμενα.

TIP:Αντί να το συσκευάσεις σε πουγκάκια οργάτζας, χάρτινα χωνάκια κα. προτίμησε ξύλινα τελαράκια, γυάλες, λινά σακιά, υφασμάτινα μεγάλα πουγγιά, σακιά λινάτσας, ξύλινα κουτιά και άλλες ιδέες που θα ταιριάζουν στο ύφος του γάμου. Θα γλιτώσεις το έξτρα έξοδο αλλά και οι καλεσμένοι σου δεν θα γεμίσουν την εκκλησία με σκουπίδια.

5.ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΕΡΑΣΜΑ
Αρωματικό νερό, λικέρ βύσσινο, moscato d'asti

Έξω από την εκκλησία σε συνεννόηση με την διακοσμήτρια, οργανώτρια του γάμου ή το ανθοπωλείο που έχει αναλάβει τον στολισμό, σ'ένα διακοσμημένο τραπεζάκι μπορείς να κεράσεις τους καλεσμένους σας κάτι δροσερό για το καλοκαίρι όπως αρωματικό νερό ή μπουκαλάκια με το αγαπημένο σας αναψυκτικό, λικέρ από τα δικά σου χέρια ή της μαμάς ή την αγαπημένη σας γεύση ή σαμπάνια ή moscato d'asti. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© Mary's lab
Maira Gall