Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΑΡΙΝΑ | ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΛΕΜΟΝΑΚΙ

Κάθε βάπτιση είναι ξεχωριστή, ακόμη πιο πολύ όταν η νεοφώτιστη είναι κορούλα φίλων. Ο καιρός μας έκανε το χατίρι και έτσι προλάβαμε την βροχή μια μέρα λεμονένια. Η μαμά Μαρία διάλεξε το λεμόνι ως θέμα της βάπτισης σε κίτρινο/λευκό από το ξεχωριστό προσκλητήριο
έως τα βαπτιστικά της μικρούλας. 
Βρεθήκαμε δίπλα στην θάλασσα με αέρα φθινοπώρου και φυσικά γλεντίσαμε το νέο της όνομα. 
Καλοφώτιστη η Μαρίνα σας, Χρήστο και Μαρία!





Ο στολισμός
Η βάπτιση έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Πάχη Μεγάρων. Η θάλασσα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και παρά το βροχερό πρωινό, ο καιρός ήταν ηλιόλουστος κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, δίνοντας την ευκαιρία να βγουν υπέροχες φωτογραφίες της οικογένειας. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν κι εμείς μαζί τους την δροσερή αρμύρα της θάλασσας.
Κινηθήκαμε σε ρουστίκ ύφος, με καφάσια, βέργινα μεγάλα φανάρια και υφάσματα σε λευκό και κίτρινο, με πολλά λεμόνια φυσικά και μπουκετάκια από baby's breath και κίτρινα τριαντάφυλλα.
Η κολυμπήθρα
Στη κολυμπήθρα βάλαμε γάζες σε κίτρινο και λευκό και δυο μπουκέτα με baby's breath και κίτρινα τριαντάφυλλα.


Το γλυκό και το refreshment station
Τους καλεσμένους περίμενε γλυκό, mini cupcakes βανίλια με lemon curd και κρέμα βανίλια/λεμόνι με λεμονάκια ζαχαρόπαστας αλλά και για μικρούς και μεγάλους, μια τεχνητή λεμονιά από θαλασσόξυλα με τραγανούς μπισκοτένιους καρπούς λεμόνι. Δροσερό μεταλλικό νερό και σπιτική λεμονάδα σερβίρονταν με ριγέ κίτρινα και λαχανί χάρτινα καλαμάκια.
Το τραπέζι ευχών
Ακριβώς δίπλα στο εκκλησάκι, θα γινόταν και το τραπέζι της βάπτισης, οπότε το τραπέζι ευχών στήθηκε εκεί για να αποφύγουμε εκπλήξεις με τον καιρό, αλλά και για να τον επεξεργαστεί ο κόσμος χωρίς βιασύνη. Το τσόχινο banner της μικρής ήταν δημιουργία του Craftland και τώρα στολίζει το δωμάτιο της. Ένα χαρούμενο λεμονάκι ήταν το βιβλίο ευχών και κίτρινα ζαχαρωτά, πουράκια, λουκουμάκια λεμόνι και mini cupcakes γλύκαιναν τους καλεσμένους μετά την ευχή.
Μετά το μυστήριο σ'ένα μεγάλο καφάσι μπήκαν όλα τα λεμόνια του στολισμού, για να πάρουν οι καλεσμένοι μαζί τους!
Τα ταμπελάκια ήταν κι αυτά λεμονένια αλλά και τέσσερα ακόμη με το όνομα της μικρής σε φέτα λεμονιού, life love and lemonade, when life gives you lemons, -keep them- because, hey! free lemons και when life hands you lemons...make limoncello στόλισαν κι αυτά το τραπέζι ευχών και τα τραπέζια.
Ο στολισμός των τραπεζιών
Κίτρινες χαρτοπετσέτες μπήκαν σε όλα τα πιάτα και κίτρινα πετραδάκια κατά μήκος των τραπεζιών. Τα μπουκέτα από τον στολισμό μεταφέρθηκαν κι αυτά ως centerpieces μαζί με μπουκάλια limoncello με την φωτογραφία της μικρής, ώπου ταίριαζε και η τελευταία κάρτα. Τα διακοσμητικά λεμόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάστηκαν με κρεατικά αλλά όλα υιοθετήθηκαν στις φρουτιέρες των καλεσμένων.



Διοργάνωση MARY'S LAB
Florist ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© Mary's lab
Maira Gall