Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΑΣ ΓΑΜΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ | NIKOΣ & ΧΡΥΣΟΥΛΑ = ΔΑΝΑΗ

Από τις πιο ξεχωριστές προετοιμασίες, αυτή της βάπτισης της μικρής Δανάης, η οποία ακολούθησε του γάμου της μαμάς και του μπαμπά της. Σ'ένα εκκλησάκι μακριά από τη πόλη, στη Μονή Ευαγγελίστριας στον Κουβαρά, οι καλεσμένοι βρέθηκαν στην αρχή ενός μυστηρίου βάπτισης και μόλις πριν το τέλος ενός μυστηρίου γάμου. Ένας γάμος έκπληξη που μπορεί να μην αναγράφτηκε στο προσκλητήριο, αλλά μοιράστηκαν με την πιο στενή τους οικογένεια.
Στη πρώτη μας κιόλας συνομιλία με τη Χρυσούλα, εκεί που προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιο θέμα για τη βάπτιση, μου έστειλε ένα υφασμάτινο φεγγαράκι κι ένα στεράκι από φλοράλ ύφασμα, διακοσμητικά για το δωμάτιο της Δανάης που της είχε φτιάξει μια φίλη.
Ονειρεύτηκα την άνοιξη μέσα σε μια φράση από ένα παιδικό βιβλίο που είχα συγκρατήσει,
'' I love you to the moon and back and more than all the stars in the sky''.
Η φράση αυτή, θα ταιριάζει τελικά και στους τρεις, γιατί η αγάπη φτάνει ως το φεγγάρι και πίσω ξανά. Κι αυτή ήταν μια ξεχωριστή ημέρα!



Το προσκλητήριο
Μπορεί αυτό να μοιράστηκε τελικά ηλεκτρονικά στους περισσότερους όμως εκτυπώθηκε και σε χαρτί για κοντινούς συγγενείς. Ήταν η πρώτη γεύση της βάπτισης για τους καλεσμένους με το κείμενο, το φλοράλ αστέρι και φεγγάρι αλλά και ένα μικρό υφασμάτινο φιογκάκι. Το λιλά περίγραμμα που επιλέχθηκε τελικά, ήταν και η έμπνευση μου για το βασικό χρώμα αλλά και θέμα του γάμου, τη λεβάντα.





Το σετ του κουμπάρου
Τα άκρως απαραίτητα και ουσιαστικά αντικείμενα για το μυστήριο του γάμου ήταν δύο λαμπάδες που τοποθετήθηκαν στο τραπέζι με αρωματική λεβάντα και γυψοφύλλη με κορδέλα λινάτσας και ο δίσκος καθώς και η μικρή καράφα και το ποτήρι ήταν από τη προίκα της νυφούλας.
Στολίστηκαν παρομίως.







Ο στολισμός
Η Χρυσούλα εδώ ζήτησε έναν άκρως λιτό στολισμό, που ομολογώ προσθέσαμε λίγες πινελιές ακόμη,
όπως οι φωτογραφίες με τους τρεις τους, ακόμη κι όταν η Δανάη ήταν ακόμη στη κοιλίτσα της μαμάς, αλλά και δύο μεγάλα μαξιλάρια φεγγάρι κι αστεράκι που ήταν ενθύμιο για τη μικρή, μικρογραφία των μπομπονιέρων.





















Η κολυμπήθρα
Από το ίδιο ύφασμα της μπομπονιέρας ράφτηκε κι ένας μεγάλος φιόγκος για τη κολυμπήθρα



Το candy bar και τα αλμυρά κεράσματα
Για όλους υπήρχαν mini cupcakes με lemon curd και merenda, ενώ παραδοσιακές δίπλες, μπισκότα με τα μονογράμματα της οικογένειας αλλά και λουκουμάκια, μπισκοτάκια, κουφέτα και αλμυρές μπουκίτσες γέμισαν ένα ακόμη τραπέζι.











Refreshment station
Δροσερό νεράκι, ροζ σπιτική λεμονάδα αλλά και πορτοκαλάδα 




Οι μπομπονιέρες
Για τους μεγάλους ραμμένα φλοράλ φεγγαράκια κι αστεράκια αρωματισμένα με λεβάντα ενώ για τα παιδάκια γλυφιτζούρια καραμέλας με μικρές σαπουνόφουσκες



Η τούρτα και λίγες λεπτομέρειες ακόμη
Φυσικά δεν έλλειψε η νυφική ανθοδέσμη με baby's breath και λεβάντα αλλά και το ρύζι με αποξηραμένη αρωματική λεβάντα , ακόμη και η μπουτονιέρα του γαμπρού και τα μαλλιά της νύφης ήταν το ίδιο ανθισμένα. Η τούρτα ήταν μια μικρή έκπληξη από εμένα, μαζί μ'ένα πολύ ιδιαίτερο ζευγάρι ποτήρια. Η μέρα δε θα μπορούσε να κλείσει πιο τέλεια από τη φωτογράφιση του ζευγαριού και τη πρώτη γλυκιά μπουκίτσα!



















Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© Mary's lab
Maira Gall